Ikebana International

Chapter # 215 The Netherlands

 

We heten u van harte welkom bij onze geplande bijeenkomsten in seizoen 2017 - 2018

Om u op te geven voor een van de bijeenkomsten verzoeken wij u vriendelijk een mail te sturen aan onze penningmeester hr. J. Brouwers:   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Programma 2017 - 2018

 

Woensdag 30 augustus 2017

(AGM annual general meeting)  ALV met demonstratie en workshop door Ohara headmaster Conny van Dongen

Reserveer deze datum in uw agenda. let op: in tegenstelling tot veel van onze andere bijeenkomsten wordt de AGM gehouden op een woensdag.

 

Zaterdag 18 november 2017

4 Nieuwe Sogetsu-4e graads leraressen, Rianne Machielse, Marion Wopereis, Esther Hoogland en Mariëlle van Strijp, geven een dubbele workshop in De Hilt in Eemnes. Een hele dag Sogetsu!

 

Zaterdag 13 januari 2018

Op deze dag vieren we graag samen met u het begin van het nieuwe jaar,  en zoals u inmiddels van ons gewend bent, proberen we een  gepaste nieuwjaarsviering te organiseren.

 

Zaterdag 3 maart 2018

Voorjaarsbijeenkomst in De Hilt in Eemnes.

We zorgen voor een interessante lezing met een bijpassende workshop.

 

Woensdag ! 16 mei 2018

Afsluiting van seizoen 2017 - 2018

Let op: Het gaat hier om een woensdag!

 

Seizoen 2018 - 2019

 

Woensdag ! 22 augustus, 2018

Bijeenkomst met demonstratie, lunch en aansluitende workshop

Let op: Het gaat hier om een woensdag!

 

 

 

Jaarprogramma 2016-2017

We proberen vanaf seizoen 2017-2018 een korte beschrijving te geven van de afgelopen activiteiten. Lees hieronder enkele testen.

 

Woensdag 24 Augustus 2016

Bekijk de foto's van deze bijeenkomst onder de knop 'Foto's'

Zaterdag    5 November 2016

Bekijk de foto's van deze bijeenkomst onder de knop 'Foto's'

Zaterdag 14 Januari 2017

Bekijk de foto's van deze bijeenkomst onder de knop 'Foto's'

Zaterdag 4 maart 2017

In de Hilt in Eemnes heeft de heer J. Brouwers een lezinggegeven met als thema "Van Korin tot Zeshin", twee Japanse schilders en lakspecialisten. Na de bijzonder interessante lezing was een een lunch met aansluitend de themaworkshop "Rimpa" door Irene Kho van de Oharaschool. De twee thema's sloten naadloos op elkaar aan.

Bekijk foto's van deze bijeenkomst onder de knop 'Foto's.

 

Zaterdag  6 Mei 2017.

Voor de afsluiting van dit seizoen zijn we op een prachtige zonnige dag naar de Japanse tuin in landgoed Clingendael in Den Haag geweest. De azalea bloeiden uitbundig in hun rode en roze kleuren en de wisteria stond met volle knoppen te wachten op nog slechts enkele uren zon voor ook die in volle pracht te zien zou zijn. Na de lunch, met toost op het afgelopen verenigingsjaar, in Brasserie Berlage, nabij het Haags Gemeentemuseum, bezochten we de tentoonstelling "Porselein met Karakter" in het Haags gemeentemuseum.De tentoonstelling legde prachtig uit wat de verschillende beeltenissen betekenden en wat de  teksten aan extra informatie bevatten. Vaak refereert de afbeelding of de tekst aan een oud verhaal of wenst geluk en voorspoed voor de toeschouwer, een fenomeen dat we ook vaak in Japanse kunst tegenkomen.

Het was een fijne en interessante dag, waar we met plezier op terugkijken.

Bekijk de foto's die tijdens deze dag gemaakt werden onder de knop Foto's

 

Het bestuur dankt u voor de getoonde interesse in het afgelopen jaar en wenst u allen een goede zomer. We hopen u weer allen te mogen begroeten op de eerste bijeenkomst op woensdag 30 augustus 2017