Chapter # 215 The Netherlands

 

We heten u van harte welkom

bij onze bijeenkomsten in seizoen 2023-2024

                   Om u aan te melden voor een van de bijeenkomsten verzoeken wij u vriendelijk een mail      te sturen aan onze President Dhr. Jean Brouwers:   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , tenzij anders aangegeven.

Houdt u er a.u.b. rekening mee dat we in de nabije toekomst willen overstappen op betaling als aanmelding

Seizoen 2023-2024

Zaterdag 2 september 2023

In de ochtend wordt de AGM gehouden. Na de lunch geeft Mevr. Anke Verhoeven, 1e graad Ikkyu Shihan Somu, een interessante Sogetsu demonstratie aangevuld met een uitdagende Sogetsu workshop.

Jubileum Tentoonstelling 3-5 november 2023

 In Huis van Eemnes, Noordersingel 4, 3755 EZ te Eemnes, wordt ter ere van het 40-jarig jubileum van Ikebana International Netherlands #215  een interessante tentoonstelling georganiseerd. Alle leden van de verschillende scholen worden uitgenodigd om deel te nemen aan deze bijzondere tentoonstelling. De tentoonstelling wordt vrijdag 3 november om 15.00 uur geopend en is te bezoeken op vrijdag 3 november van 15.00 uur tot 18.00 uur, op zaterdag 4 november van 11.00 uur tot 17.00 uur en op zondag 5 november van 14.00 uur tot 17.00 uur. We hopen u allen te mogen verwelkomen.

Zaterdag 20 januari 2024

Bij deze Nieuwjaarsbijeenkomst klinken wij op het nieuwe jaar tijdens een feestelijke lunch in Brasserie Berlage in Den Haag. Aansluitend bezoeken wij de tentoonstelling "Levensvormen" van Hilma Af Klint & Pieter Mondriaan in het Kunstmuseum (voorheen Haags Gemeente Museum) in Den Haag. Partners en introducés zijn welkom.

Zaterdag 13 april 2024

Voorjaarsbijeenkomst in Huis van Eemnes met een dubbele workshop en lunch. Mevr. Grace Lu, Junkakan 2e graads docent Ikenobo, geeft een inspirerende Ikenobo workshop en Dhr. Jeroen Vermaas, Master van de Ichiyo School, geeft een verrassende Ichiyo workshop.

Zaterdag 4 mei 2024

We brengen als Afsluiting Seizoen 2023-2024 een bezoek aan Mevr. Marjanne Voorhorst, Keramiste en Ikebaniste van de Ichiyo School. Marjanne geeft ons in Raalte een  uitdagende workshop over Raku stoken.

Zaterdag 14 september 2024

In Huis van Eemnes wordt in de ochtend de AGM gehouden. Na de lunch geeft Ohara lerares Mevr. Noriko van Lit- Suzuki een interessante Ohara demonstratie  gevolgd door een uitdagende Ohara workshop. 

Zaterdag 9 november 2024

De Herfstbijeenkomst wordt gehouden in Huis van Eemnes, waar een dubbele workshop op het programma staat. Mevr. Conny van Dongen, 1e Master van de Ohara School, geeft een inspirerende Ohara workshop en Mevr. Masako Higashi, 2e Graad (Nikyu Shihan) Sanyo, een uitdagende Sogetsu workshop.

 

Seizoen 2022-2023

Woensdag 26 januari 2022

De nieuwjaarsbijeenkomst wordt door coronamaatregelen verschoven naar zaterdag 19 maart.

Zaterdag 19 maart 2022

De uitgestelde nieuwjaarsbijeenkomst. We brengen een bezoek aan museum Singer in Laren met een interessante rondleiding en feestelijke lunch. In de middag in Huis van Eemnes een Ikenobo workshop o.l.v. Dhr. Arie Huisman met Monpyo van Ikenobo Sokakan, tweede graad professor. Partners en introducés zijn welkom.

Woensdag 11 mei 2022

Afsluiting seizoen 2021-2022 in Huis van Eemnes met een dubbele workshop. Dhr. Jeroen Vermaas, Master van de Ichiyo school geeft een uitdagende Ichiyo workshop. Na de lunch geeft Mevr. Anne-Riet Vugts, Sogetsu Branch director  een inspirerende Sogetsu workshop.

Floriade van 5 t/m 17 augustus  2022 in Almere

Ikebana International staat op de Floriade in het Japan Paviljoen met een Ikebana tentoonstelling samen met het NIV (de Nederlandse Ikebana Vereniging).

Woensdag 31 augustus 2022

In de ochtend wordt de AGM gehouden in Huis van Eemnes. Na de lunch wordt  door Dhr. Jeroen Vermaas, Master van de Ichiyo school, een verrassende Ichyo demonstratie gegeven en een passende Ichyo workshop verzorgd.

Zaterdag 12 november 2022

Dhr. Dave van Gompel, lakmeester Tokyo University of the Arts en Mevr. Mariëlle van Strijp, Sogetsu lerares, verzorgen samen een unieke bijeenkomst, waar gewerkt wordt met lakwerk uit Japan.

Zaterdag 14 januari 2023

Voor onze Nieuwjaarsbijeenkomst brengen wij een bezoek aan Museum Voorlinden in Wassenaar. Na een feestelijke lunch bezoeken wij onder leiding van een gids de overzichtstentoonstelling van de Italiaanse arte-poverakunstenaar Guiseppe Penone. Sculpturen, installaties, tekeningen en foto's zullen onze zintuigen prikkelen. Partners en introducés zijn welkom.

Zaterdag 1 april 2023

Een Ikenobo en een Ohara workshop staan op het programma voor deze bijeenkomst.

Zaterdag 20 mei 2023

Afsluiting seizoen. Op deze dag brengen we onder leiding van een gids een bezoek aan de Biesbosch. Het programma wordt nog verder uitgewerkt.